Sofia Eklund

Schemat Klart!

Blombukett som jag fick av min supersnälla och söta IEC. 

Idag åkte vi till min skola och fixade mitt schema. Skulle ha gjort det i onsdags men eftersom att jag låg på sjukhuset då så missade jag tyvärr det. Har iallafall gjort klart det och är rätt nöjd och ser framemot att testa på allt. Jag kommer att läsa 6 kurser den här terminen. De kurser jag ska läsa är kriminalteknik, en mattekurs, en amerikansk litteratur aktig kurs, amerikansk historia, spanska och en digital foto kurs. Är dock nervös inför måndag då skolan är rätt stor och man har väldigt lite tid på sig att ta sig mellan lektioner. Förhoppningsvis klarar jag mig! Haha. 

Annars har jag bara tagit det lugnt idag. Snart är det middagsdags och sedan blir det nog bara att ta det lugnt innan jag går till sängs. Är rätt trött redan nu i huvudet så det blir nog rätt tidigt ikväll.

Kram på er!

 

 

Sjukhus Update

Oldiee

Tänkte göra en lite update om hur jag mår här borta. Mådde rätt bra under tisdagen och det kändes som att allt gick åt rätt håll. Va trött så gick och la mig rätt tidigt. Vid 2 på natten ungefär var jag tvungen att spy. Somnade dock om efter det och vi trodde att det bara var min mage som var känslig mot all medicin jag ätit. På morgonen hade jag enorm huvudvärk och det gjorde riktigt ont. Kunde knappt ta mig ur sängen. Vid 11 började det ungefär och jag började spy. Kunde inte hålla nånting nere och efter att jag varit tvungen att springa till toan för 5 gången beslöt vi oss för att åka till sjukhuset igen. 

Tog blodprov och sedan var jag tvungen att ta ut vätska ur min ryggrad för att kolla om jag hade hjärnhinneinflammation. Vilket det sedan visade sig att jag hade. Jag blev inlagd för att sova på sjukhuset. Vi visste inte i den här stunden om det var ett virus bara som går bort av sig själv eller om det var en bakteriell som kan vara väldigt farlig. Att få det svaret skulle ta ungefär en dag. 

De började behandla mig för om jag skulle ha den bakteriella för att inte vänta om det skulle vara det jag hade. Fick dropp och 3 olika antibiotika . Natten var rätt jobbig då jag hade slangar och sladdar överallt och att läkaren kom in varannan timme och bytte medicin eller kollade om jag hade ont. 

På morgonen kommer min doktor som sa att det bara var ett virus och att det skulle försvinna av sig själv bara jag vilade och tog det lugnt ett tag. Kommer ha huvudvärk i kanske upp till en vecka men har medicin som hjälper mot det. Mår mycket bättre idag än innan, lite öm i ryggen efter ryggmärgssprutan och huvudet gör lite ont men annars är det bra! 

Tack så jättemycket till alla som brytt sig! Kram på er

Sjukhusbesök

Det hela började med att jag under natten till igår började frysa så extremt mycket. Låg bara och skakade. Då det inte gick att sova så hämtade jag en tjocktröja och ett par sockar som fick min kropp att lugna ned sig och jag somnade tillslut. På morgon kände jag mig trött och och snurrig. Jag hade en enorm huvudvärk och det tog ett tag att hitta balansen när jag ställde mig upp. Hade även ont i nedre delen av ryggen, nacken och ont i halsen. Gick ut till köket för att göra lite frukost men fick inte ned mycket alls då magen sa stopp. Sa till min värdbror att ja ej mådde så bra och skulle därför lägga mig och sova igen. Låg och skakade, frös och halvsov under hela dagen tills Jake kom in och bad mig ta tempen. Det visade sig då att jag hade 39.5 graders feber vilket jag tror jag nästan aldrig haft tidigare. Beslutet togs då att jag skulle åka till en doktor då nått inte står rätt till med så hög feber. Just innan vi åkte låg min feber på 39.9 grader.

När ja väl kom in i ett läkarrum satte de in en droppslang (vilket jag aldrig gjort och jag som är så nålrädd) och började ta prover. Tog ett halsprov, näsprov, blodprov (höll inte på att svimma den här gången, haha!) och ett urinprov. De testade mig bland annat för streptokoker och influensan men alla provsvar var negativa. De tänkte röntga min bröstkorg också men eftersom att de fick ner min feber med medicinen de gav mig så skippade de det. Fick sedan åka hem och mådde mycket bättre. Idag blir det en dag i sängen då de är rätt säkra på att min feber kommer komma tillbaka idag men har medicin som ska hjälpa mot det. 

Ha de bäst, kram!

Polo Ralph Lauren

Idag åkte jag och Jake ut på en liten shoppingtur. Skulle försöka hitta något att ha i skolan. De har ju lite annorlunda klädregler i skolan här än i Sverige så. Dock hittade jag inget utan köpte mig en kabelstickad ifrån Ralph Lauren istället. Får vänta ett tag med att använda den då det är hur varmt som helst ute. Men fin var den!

Lapiz Of Luxury

Mint Ice Cream

Rätt lugn dag idag. Åkte iväg till min skola för att registrera mig där och den var såå stor. Känns rätt coolt och fick värsta High School Musical känslan av att gå in där. Sedan var det lite folk där då vissa sporter börjat och några freshmans var där också. Sedan åkte vi till downtown Cedar Rapids som inte var jättestort. Köpte oss glass och gick runt. Gick in på nått museum men det var så tråkigt så vi gick ganska direkt. Igår köpte vi även voss vatten. Tycker flaskan är sååå fin så har sparat den och kommer att använda den som vattenflaska. 

Nu är det snart middagsdags. Kram på er!