Sofia Eklund

Kategori: Inspiration

New Details In My Room

- New Details - 

När jag var i sundsvall under förra helgen så svängde vi förbi en sväng på Ikea när vi köpte lite småsaker. Jag fick med mig en klädställning samt något att ha mina sminkborstar i.  Snart ska även ett nytt sminkbord införskaffas. Väntade dock med det tills Ikea öppnar här i Umeå vilket det gör om en vecka! Är så taggad på det då Ikea är dröm och det finns så himla mycket fint där!

Kram på er!

Tulips

Köpte ett par tulpaner igår för att fina upp lite i mitt rum. Tycker det är så fint med levande växter och blommor! Ska göra till en vana att köpa hem lite blommor varje vecka. Det piffar upp så mycket! Längtar även efter sommaren så det gör att man får lite vårkänslor även om det fortfarande är Januari.

Kram på er!

Apartment Inspiration

Bilder hittade här

Satt igårkväll och även en stund idag och kollade på lägenheter och hus tillsalu. Älskar verkligen att göra det. Inredning och husdesign är någonting som jag verkligen tycker om! Målet är att bli inredningsdesigner eller arkitekt när jag blir äldre. Längtar verkligen så tills jag får flytta hemifrån och inreda allting själv. Förälskade mig i lägenheten på bilderna ovanför som just nu är tillsalu i Stockholm. Kan sitta flera timmar och bara kolla på en massa inspiration. Haha kanske lite konstigt men.. 

Kram på er!

Mitt 2015

Mitt 2015 har varit allt annat än vanligt. För ungefär precis ett år sedan bestämde jag mig för att jag ville flytta till Usa ett år för att plugga. Hade då ungefär 8 månader kvar i Sverige. Dessa 8 månader var fyllda med glädje och sorge tårar men väldigt mycket skratt också. Fick spela mitt sista futsal SM som är ett av de roligaste som man kan göra. Fick spendera tid med mina fantastiska vänner. Klarade mig igenom mitt första år på gymnasiet. Fyllde 17 och fick uppleva en dag av brännbollsyran som var helt fantastisk! Direkt efter skolavslutningen åkte jag på min andra sväng till Usa med min familj och spenderade tid i Florida som jag älskar. Snabbt var man hemma och då var det dags för den bästa veckan under sommaren nämligen Gothia Cup. Fick besöka min älskade stad samtidigt som jag fick lira sporten jag älskar med mina underbara lagkamrater. Väl hemma var det dags att börja säga hejdå och packa inför mitt livs äventyr som förändrat mig hur mycket som helst. Jobbiga men ändå roliga stunder fram till avskedet och den 5 Augusti vinkade min älskade familj och vänner av mig på flygplatsen uppe i Umeå. 

Gråtandes på planet undrade jag om jag verkligen gjort rätt beslut. Möttes sedan av ett underbart New York som jag förälskade mig i. Fantastiska människor från hela världen och som skulle möta samma som mig. Hittade fantastiska nya vänner: Förväntansfulla sa vi hejdå till varandra efter några dagar för att åka vidare till våra värdfamiljer. 

Jag kom till Cedar Rapids, en mellanstor stad i iowa omringat av majsfält. Flyttade in hos min värdfamilj. Blev sjuk efter en vecka pågrund av hjärnhinneinflammation som gjorde att min biologiska pappa fick komma. Lyckligtvis blev det inget allvarligt och jag kunde åka hem från sjukhuset. Började High School. Fick min roliga första dag i High School upplevelse då jag spydde i korridoren pågrund av min sjukdom. När jag blev helt frisk började saker gå bättre. Började i cheerleading laget och fick heja på footballsgrabbarna varje fredag kväll. Duktiga som de är så gick det till final och vilken upplevelse att få heja på favorit grabbarna i The UNI dome.

Innan detta hände dock en sak som vände upp och ner på min vardag en period. Jag bytte värdfamilj. Jag kände mig inte hemma och var inte lycklig. Mycket skit fick jag under den perioden och mådde väldigt dåligt. Till slut fick jag flytta in hos min kompis som nu är min värdsyster. Enormt tacksam att dem tog emot mig och gjorde mig en del av deras familj. Tror inte jag varit här i Usa idag annars. De 3 senaste månaderna har varit så roliga. Fått uppleva amerikanska Thanksgiving, Halloween och även att fira jul den 25 December. Har även träffat en massa nya människor. Fantastiska och även människor man inte vill ha i sitt liv. Har under denna period borta insett vilka människor i Sverige som är riktiga vänner, vilka som bryr sig om en och vilka som inte.

Att flytta till ett land ensam har ändrat mig som person enormt. Inte på sättet jag är men på sättet jag tänker. Har lärt mig att uppskatta min familj och vad jag har så mycket mer. Har fått en helt annan syn på världen. Kan säga att jag är extremt tacksam att jag föddes i Sverige. Jag har börjat älska skolsystemet som jag tidigare inte tyckt om. Har börjat älska lilla Sverige som alltid är lagom som jag tidigare ville flytta ifrån så fort som möjligt. Att sakna Umeå är något jag inte alls trodde jag skulle men nu sitter jag här och längtar tills jag får sätta min fot där igen. Jag vet att jag kommer uppskatta allting där hemma så mycket mer när jag kommer hem och det är jag glad för. Har lärt känna mig själv lite mer och insett vilken stark människa jag är. Har även fått se sidor av Usa jag inte trodde fanns. Har verkligen fått se att allting är inte alltid som på film. Självklart både bra och dåliga saker. 

Mitt 2015 har varit ett av de mest lärorika år och jag är extremt tacksam över allt som gjort mig till den jag är idag. Ser framemot vad 2016 har att ge men jag är nästan säker på att det kommer bli ännu bättre. Har så mycket jag ska ta med mig hem och göra till min vardag i Sverige. Försöka att växa ännu mer som person, ta mer ansvar och jaga min mål ännu mer. 2016 ska bli ett fantastiskt år och det ska jag själv se till. 

New Years


 
Klänning 1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8
Skor 1 // 2 // 3 // 4
Nu börjar det gå mot slutet av detta år så slängde ihop ett litet New Years collage men lite snygga klänningar. Tycker även att det skulle vara grymt snyggt med lårhöga stövlar till vilken som helst av dessa klänningar. Men självklart är det också snyggt att matcha dem med enkla klackar också.
 

Interior

Poster / Marmorbricka / Tandborsthållare/ Ljuslykta koppar / Spegel / Klocka / Ljuslykta

Ljusstake Koppar / Vas / Triangel ljusstake koppar

Idag när jag var på stan med mamma och letade runt efter lite saker så gick vi in på flera affärer med en massa inredning och oj vad jag blev sugen på att flytta hemifrån och inreda eget. Dock är det en lång tid kvar men ändå! Kikade runt lite när jag kom hem och gjorde ett litet collage av några favoriter. Har fastnat lite för marmor och koppar. Tycker det är sjukt snyggt! Allting är ifrån den här hemsidan.