Sofia Eklund

Kategori: Q/A

Q/A

Bra inlägg! Är anastasia Contour kit värt pengarna? har funderat på det länge!

sv; Tack så mycket! Funderade superlänge innan jag köpte det men nu vet jag inte riktigt vad jag skulle ha gjort utan det. Jag köpte mitt Contour Kit i Usa där priset var det halva från här i Sverige så jag tyckte absolut att det var värt pengarna. Om man kollar på det svenska priset så tycker jag att det är rätt saftigt dock så älskar jag mitt kit. Jag hade nog hur som helst köpt det även om jag inte köpt det i Usa. 

Saknar du USA någonting? xx

sv; Både ja och nej. Saknar så delar och tanken på Usa. Saknar även min värdfamilj men är fortfarande glad att jag tog det beslutet jag gjorde!

 

men åhh vad kul med glossybox! vad kostar det?

sv; Ja det är verkligen såå kul! En löpande prenumeration tror jag kostar 139 kronor per månad men om du binder upp dig i 6 månader eller 12 månader så sparar du lite per månad. Är inte helt säker på priserna men du kan gå in HÄR och kolla upp det om du vill!

Q and A


Skulle du kunna skriva (eller göra en video) när du vet hur det blir med skolan och typ förklara lite runt det? Är tanken att du egentligen ska börja tvåan med 99orna i höst? Och fick du tillbaka pengar när du valde att åka hem? :)


sv; Först och främst förlåt för att svaret på denna fråga dröjt lite men fick just precis klart med hur det blev med min skolgång. Jag ville först hoppa tillbaka in i skolan och läsa bort matten och engelskan inför 2an som jag ska börja med 99orna till hösten. Min skola kunde dock inte ta emot mig då jag var utskriven ur skolan. Har inte supermycket koll på det där men det var tydligen så det var. Fick iallafall låna matteboken samt engelska boken för de kurser jag ska läsa till hösten för självstudier. Detta då bara för att förbereda mig och inte mot betyg. De skickade mig dock till en sak som heter Första Rummet där jag skulle kunna läsa några kurser om jag ville. Var på ett möte där förra veckan och kollade in läget. Kände dock då att jag nog ville ha den här tiden som är kvar, vilket bara är typ 3 månader, till att jobba och träna.

Så jag kommer alltså inte gå något i skolan nu fram till Augusti då jag börjar tvåan med 99orna, alltså dem som är 1 år yngre än vad jag själv är. Under den här perioden ska jag jobba när det behövs och sedan försöka fokusera på mig själv genom att träna och bara ta det lugnt samt även köra självstudier för att förbereda mig så mycket som möjligt inför hösten så pluggandet inte ska behöva bli så tungt.

Sen angående om jag fick tillbaka några pengar. Nej det fick jag inte. Det var de väldigt noga med att säga innan jag åkte. Så inga pengar fick jag tillbaka.

Hoppas du fick ett helt okej svar på dina frågor. Kram!

Q/A

Vart har du köpt din hoodie? :)

Svar: Jag köpte den på Ralph Lauren i Florida! Inlägget med hoodien hittar du här.

Hej! Jag undrar bara om du gick i cheerleading innan USA? :) Ska nog åka på utbytesstudent år 16/17 om jag kan och vill kanske prova på något nytt!

Svar: Jag gick inte i cheerleading innan jag åkte hit utan min värdfamilj kontaktade coachen när jag kom hit. Pratade även med min studievägledare här i Usa som hjälpte mig. Jag gjorde det för att testa på någonting nytt och för att det var någonting som var "typiskt high school". Är jätteglad att jag gjorde det för det var så kul! Vet dock att det är väldigt få skolor som låter utbytesstudenter vara med i t.ex cheerleading laget för football då de har uttagningar på våren och under sommaren. Men om du känner att du skulle vilja testa så tycker jag absolut att cheerleading är något att testa på! 

 

 

 

Q/A

Hej, älskar din blogg riktigt rolig att följa! Destu mer du uppdaterar destu bättre! Iaf vad använder du för kamera när du tar dina bilder? Och vilket program redigerar du dem i i? :)

- Åh tack så mycket, vad glad jag blir! När jag fotar så gör jag det antingen med min mobil (en iPhone 6s) eller med mina kamera (Pentax k-x). När det gäller redigering så brukar jag oftast göra det i appen VSCO på min mobil och använder mig även av PhotoScape X på datorn.

 

Vilket redigeringsprogram använder du? :)

- När jag redigerar mina videos så använder jag mig av iMovie. Vill gärna skaffa mig Final Cut Pro snart vilket jag även troligtvis kommer att göra! 

 

Hej, jag ska själv åka som utbytesstudent med EF 16/17 men undrar mest hur EF agerade när du ville byta värdfamilj? Är du nöjd med hur de agerade? Hur lång tid tog det? Gjorde de någon utredning eller liknande först, isåfall hur och vad gjorde de?

- Jag är nog inte rätt person att fråga eftersom att min flytt gick lite sisådär pga väldigt mycket känslor. Jag är jätteglad över hur pass mycket min IEC hjälpte mig under den här perioden. Det gick rätt snabbt för mig då det mesta hände ungefär under 1 natt. Blev inte riktigt någon utredning innan utan den kommer efter jag flyttade ut. Tror dock att utredningarna brukar vara innan men i mitt fall blev det efter. Fick vara i samtal med min IEC och även med kontoret i Boston x antal gånger. Allting löste sig tillslut och jag är supernöjd med min nya familj.

 

Upp